Nu söker vi en

Försäljningschef

till vårt säljteam

Har du ledarerfarenhet inom försäljning och erfarenhet kring marknadsföring? Brinner du för konceptförsäljning och utveckling av kundens varumärke och god erfarenhet eller kunskap om produktmedia?

Då kommer du passa in hos oss på Master Design.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en engagerad Försäljningschef som ansvarar för att driva en lönsam försäljningstillväxt. Vårt säljteam utgörs idag av 8 säljare.

Vi tror att du har en ledande roll inom försäljning idag, älskar att göra affärer och nu är redo för en ny utmaning.

Som Försäljningschef har du en nyckelroll och det viktigaste uppdraget är att leda och utveckla ditt team för att uppnå sälj- och lönsamhetsmål. Vårt säljteam behöver din dagliga coaching i med- och motgång så att de når sina uppsatta mål och sambesök är en nyckelfaktor.

Du ansvarar för att proaktivt planera och driva utvecklingen av försäljningsarbetet samt arbetar mot din individuella försäljningsbudget. I dialog med dina medarbetare sätter du mål och budget för varje säljare utifrån vår affärsplan, följer upp resultat och säkerställer att nödvändiga åtgärder vidtas. Du fattar ekonomiska beslut inom budget och attestramar och du har personalansvar för dina medarbetare och till din hjälp vid personalfrågor finns bolagets HR-ansvarige.

Du kartlägger och skapar inledande kontakter med potentiella kunder, arbetar med leadsgenerering, bygger långsiktiga och nära kundrelationer för att identifiera och utveckla möjligheter så att Master Design växer på den svenska marknaden. Målgruppen är främst stora och medelstora företag och organisationer i Sverige.

I ditt arbete som ledare och medlem i ledningsgruppen är du med och driver ett löpande förändringsarbete. Det innebär även att utmana invanda tankemönster och att du ska komma med nya idéer och kreativa lösningar.

För att vara framgångsrik i rollen är du en trygg och stabil ledare med stark tro på individens egen förmåga. Du får energi av att se att dina affärer och dina medarbetare utvecklas. Du förstår hur vi skapar lönsamhet för såväl oss som för våra kunder. Du är resultatdriven, med ett tydligt kundfokus ser du alltid möjligheter till förbättringar. Du har förmågan att strukturera, planera och arbeta med effektiv målstyrning.

Vem är du?
 • Har ett brinnande intresse för kommunikation och försäljning!
 • Din roll innefattar operativt arbete såväl som strategiskt vilket förutsätter att du är flexibel samt har förmågan att skifta fokus.
 • Du är en koordinerande relationsskapare med ett stort intresse för människor. Din ambition och funktion handlar om att skapa förutsättningar för andra att lyckas, vilket i sin tur leder till att ditt och dina medarbetares arbete gynnar hela företaget. Du har god affärsförståelse som leder till att du och teamet motiveras av att sätta och uppnå uppsatta mål.
 • Du är en erfaren säljare som är duktig på att driva upp såväl nya affärer som att utveckla befintliga. Du är van att sälja mot centrala beslutsfattare och har en god förmåga att lyssna på och förstå kundens utmaningar och översätta dessa till lösningsförslag.
 • Du är förtroendeingivande, agerar långsiktigt och har en god förmåga att arbeta i team.
 • Det är önskvärt att du har erfarenhet och kunnande om olika branscher och på så sätt lättare kan förstå och skapa nytta för kunden med de produkter och tjänster du erbjuder.
Vi erbjuder
 • Spännande och utmanande tjänst med fokus på sälj och kreativa lösningar inom produktmedia.
 • Arbetsplats som har ”högt” i tak, vi strävar alltid efter att ha roligt vilket har bidragit till våra framgångar.
 • Nyckelroll i företaget vilket innebär möjligheter till att påverka bolagets förändring och utveckling.
Formella krav
 • Ledarerfarenhet inom försäljning (försäljningschef, teamledare eller liknande)
 • Dokumenterad utbildning inom marknadsföring och sälj
 • Arbetslivserfarenhet inom B2B-försäljning
 • Tidigare erfarenhet av CRM-system
 • B-körkort

Anställning | Heltid

Tillträdesdatum | Tidigast 2021-01-11

Sista ansökningsdag | 2020-10-15
(Vi går igenom ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag)

Skicka din ansökan med CV, personligt brev och löneanspråk till rekrytering@masterdesign.se
Skicka ansökan
Dela denna annons

Om Oss

Master Design Sverige AB hjälper företag att förstärka sina relationer med kunder och anställda med produktmedia. Vi tror att relationer bygger starka varumärken och att kunden ska kunna bygga sitt eget varumärke även när de själva inte är på plats. Ungefär som kraften och uppskattningen i att skicka blommor.

Vi har en tydlig strategi för Master Design som företag och våra fantastiska medarbetare.

Vi har funnits i 33 år och är idag 17 anställda och omsätter 60 miljoner kronor. Vår organisation består av sälj-, inköp, ekonomi-, ateljé- samt en IT-avdelning. Vi finns i stora rymliga lokaler i Årstaberg/Liljeholmen, i höjd med Essingeleden och ligger vid knutpunkten för en mängd kommunikationer såsom pendeltåg, bussar, tvärbana.

Vi är ett av Sveriges marknadsledande företag inom produktmedia och vi har en bred produktportfölj med många kända varumärken såsom Craft, Orrefors, Eva Solo, Haglöfs, Blåkläder, Samsonite, Stelton, Hugo Boss m fl. Flertalet av dom varumärken vi arbetar med återfinns i detaljhandeln.

Vi vill vara delaktiga med kunden genom hela processen, från idé till slutprodukt. Vi tar även hand om logistik och distribution för våra kunder, vi bygger och underhåller även 35 beställningsportaler för våra kunder.

Vi arbetar i ett komplett modernt och webbaserat affärssystem som är anpassat efter vår organisation och verksamhet IT-leverantör. Allt inom order/projekt-processen är inkluderat i vårt affärssystem dvs från CRM till fakturabetalning. Detta göra att allt loggas och är sökbart på varje order/projekt.

Kundorienterade är ett nyckelord hos oss och tillsammans skapar vi vår framgång!

Vi gillar höga krav och är ISO-certifierade för kvalité (9001) och miljö (14001), AAA sedan lång tid och kollektivavtalsanslutna. Vi arbetar ständigt och håller oss uppdaterade kring vårt hållbarhets- och miljöarbete.

Mer om oss