Samhörighet och goda relationer är huvudingredienserna vid skapandet av lyckad produktmedia.

Vi har pratat med Master Designs kundansvarige Henrik Larsson om kommunikation som sticker ut.

Henrik Larsson har jobbat som säljare och kundansvarig i drygt två år hos oss. Fast någon nybörjare på att sälja är han inte, med ett förflutet inom event och konferens såväl som byggbranschen och dagligvaruhandeln är han en van relationsbyggare. För det är just att bygga relationer han ser som det bästa och viktigaste med sitt jobb.

– Det låter kanske banalt, men det som driver mig är att hitta en ny kund som blir nöjd med det vi levererar. Det blir synergieffekter av det: en nöjd kund är en återkommande kund. Och jag har alltid älskat att leverera långsiktigt, att bygga relationer. Det blir roligare ju mer vi lär känna varandra, säger Henrik.

”En nöjd kund är en återkommande kund.”

Han säger att det inte finns någon typisk kund eller något typiskt uppdrag även om uppstartsprocessen oftast ser liknande ut. Det börjar med ett möte, oftast hos kunden, där de tillsammans bollar idéer.

– Många säger att säljare pratar mycket, men i första hand handlar det om att lyssna på kunden och kundens behov. Ser man behoven kan man också se hur man bäst kan hjälpa till, säger Henrik.

Efter det första mötet är det dags att gå hem och kreera tillsammans med kollegorna. När skissförslagen och produktprover är skapade är det dags för uppföljningsmöte.

– Det är ett fantastiskt verktyg att vi med hjälp av Ateljén kan ta fram produktskisser som är så snarlika vad vi faktiskt kan uppnå. Förhoppningsvis har vi landat rätt, annars tar vi allt ett varv till, säger Henrik.

Produktmedia skapar samhörighet

För Henrik handlar produktmedia först och främst om kommunikation. Ett sätt för företag att själva styra hur de vill synas och tolkas av sina kunder och medarbetare.

– Det är en fantastisk yta att kommunicera på. Nästan alla blir glada när de får en gåva eller en giveaway produkt. Är det dessutom produkter som används blir det en ständig påminnelse om vem man fått dem av.

I vissa fall menar Henrik att det är rent nödvändigt, som på mässor där besökaren snabbt ska se vems monter man besöker eller i samband med nya lanseringar när man behöver synas för den breda allmänheten.

– Digitalisering i all ära, det är toppen om man når ut till många snabbt, men det kommer aldrig slå det personliga mötet. Man ska inte underskatta den känsla av samhörighet som produktmedia kan skapa. Det är kanske ännu viktigare nu när många har suttit hemma och jobbat jättejättelänge, att man hjälper sina anställda att känna att man ändå hör till företaget.

”… i första hand handlar det om att lyssna på kunden och kundens behov.”

Hemmakontoret ligger också till grund för en av trenderna Henrik spår bland valet av produktmedia.

– Under det senaste året med corona har det visat sig att det är i hemmet vi satsar mest på. Man vill att det ska se fint ut hemma. Det har inte blivit så mycket kickoffs och mässor, men då kan man som företagare istället visa uppskattning genom en personlig gåva med hög användbarhet och hållbarhet, något som mottagaren kan använda i sitt hem och vid hemmakontoret.

Den andra trenden handlar om ett fortsatt fokus på hållbarhet. Något som Henrik menar är helt förenligt med produktmedia redan idag. Förutsatt att man som kund väljer en leverantör med miljö- och kvalitetscertifieringar och att man väljer produkter som kommer att användas och som passar mottagaren.

– Tänk give-aways och inte throw-aways. Det måste vara användbara grejer, och grejer med kvalitet. Då blir det hållbart på riktigt, avslutar Henrik.

Henrik Larsson
Kundansvarig
Master Design Sverige AB
08-744 78 88  |  070-434 78 88
henrik.larsson@masterdesign.se

Följ Master Design
via sociala medier

Missa inte våra andra artiklar med våra medarbetare:

I Master Designs ateljé föds effektiv produktmedia

Som grafisk formgivare på Master Design handlar det om att ta fram budskap och produkter som passar företags målgrupp och på så vis skapa träffsäker marknadsföring. Det vet Jenny Wiklund som jobbat på bolaget i 13 år. Läs om hennes erfarenheter från branschen.

Ofta håller våra produkter högre kvalitet än i många butiker

Michael Barkman är vd på Master Design och är övertygad om att produktmedia både är ett träffsäkert och kostnadseffektivt sätt att bygga sitt varumärke. I den här artikeln berättar han om sin roll, hur branschen förändrats och när han tycker produktmedia gör sig som allra bäst.

  • Vad kan vi hjälpa dig med?

    Ta kontakt med oss, vi berättar gärna mer om hur ni kan förstärka era relationer till kunder och anställda