Naturmaterial är bra för miljön eftersom naturresursen kan fylla på sig själv generation efter generation. Efter skörd kommer resursen att växa av sig själv över tiden och kan skördas igen. Detta gör naturmaterial till ett av de mest hållbara valen.

Vi vill bidra till att skapa medvetenhet genom att föreslå hållbara material till våra kunders profilprodukter. Det är en viktig del av vår vision. Det gör vi genom att visa upp och föreslå nyare och mer hållbara material, naturligtvis med bibehållen funktionalitet och kvalitet.

Detta innebär att vi väljer material som återvinns eller lämpar sig för återvinning, material som härrör från förnybara källor och som är etiska.

Följ Master Design på

Kork

Kork är barken från korkeken och kan varsamt skördas om och om igen. Det rankas bland de mest hållbara organiska materialen med egenskapen som att stabilisera lufttemperaturen och luftfuktigheten. Det är ett mycket flexibelt material och behandlas på ett enkelt naturligt sätt. Den har goda fäst egenskaper, vilket gör den enkel att använda i kombination med olika material. I allmänhet anses korkindustrin vara en av de mest miljövänliga. Kork är 100% naturlig och biologiskt nedbrytbar. Se vårt utbud av våra profilprodukter av kork här.

Bomull

Bomull är en av de mest använda typerna av naturfibrer runt om i världen för att tillverka tyger. Processen börjar i bomullsplantan, där de mjuka, fluffiga fibrerna lindar sig runt fröna. Dessa fibrer samlas in och spinns sedan till garn eller tråd för att skapa mjuka och slitstarka textilier.

Bomullstyg är extremt slitstarka och motståndskraftiga mot nötning. Produktionen av bomull är i sig inte miljöpåverkande, eftersom den kommer från en naturlig fiber och är biologiskt nedbrytbar.

Ek

Ek är en typ av lövträ. Det är starkt, tungt och hållbart. Det märkbara kornmönstret gör att ekträ är lätt att känna igen. Ek finns över hela världen, vilket gör att detta naturliga och förnybara material. Träden kan växa till en stor storlek, vilket ger en hög avkastning av virke per träd.

På grund av dess livslängd och hållbarhet håller föremål tillverkade av ek hela livet, vilket minskar behovet av att byta ut dem. Produktionen av ek kräver dessutom ingen kemisk behandling eller andra skadliga industriella processer, vilket gör det till en mycket miljövänlig lösning. Se vårt utbud av profilprodukter av ek här.

Trä

Trä är ett organiskt material som kommer från stammar och rötter från träd och andra växter som finns över hela världen. Denna starka, naturliga och förnybara resurs är därför ett av de mest använda naturmaterialen för konstruktion, verktyg och för att skapa konsumentprodukter.

På grund av sin sammansättning är det mycket starkt och hållbart. Med noggrann skogsförvaltning och miljöskydd gör träets naturliga och förnybara egenskaper det till ett utmärkt hållbart material.

Jute

Jute är en lång, mjuk och glänsande bastfiber från juteväxten som kan spinnas till starka trådar.

Jute är namnet på den växt eller fiber som används för att tillverka säckväv. Efter bomull är jute den näst mest använda naturfibern för textilier i världen och även en av de mest prisvärda. Eftersom jute är en helt naturlig växtbaserad fiber är den biologiskt nedbrytbar och lämnar ingen påverkan på miljön. Se vårt utbud av våra profilprodukter i jute här.

Bambu

Bambu är en av de snabbast växande växterna (gräset) och den kan återväxa av sig själv inom ett år med ett minimalt vattenbehov och utan behov av gödselmedel för att öka dess tillväxt. Eftersom bambu är naturligt skadedjursbeständigt används ingen bekämpningsmedel. Bambu är en mycket förnybar resurs, stark och hållbar. Det absorberar mer Co2 från luften och släpper ut mer syre vilket förbättrar luftkvaliteten. Bambu är 100% naturligt och biologiskt nedbrytbart. Se vårt utbud av profilprodukter av bambu här.

Keramik

Keramiska produkter har använts i många tusen år redan. Keramiska dryckes- och matsartiklar tillverkas av stengods, lergods eller porslin.

Materialet späds ut med vatten tills det blir flytande och efter det gjuts det i gipsformar och placeras i en ugn med hög temperatur. Keramik är ett hårt, sprött, värmebeständigt och korrosionsbeständigt material, vilket gör det idealiskt för vardagsprodukter. Det kan återvinnas och återanvändas i flera olika former. Se vårt utbud av profilprodukter av keramik här.

  • Vad kan vi hjälpa dig med?

    Ta kontakt med oss, vi berättar gärna mer om hur ni kan förstärka era relationer till kunder och anställda